" Eu sunt de aici si trebuie sa demonstrez ce se poate face intr-o tara unde se zice ca nu se poate face nimic "

marți

hartii vechi


Conscriptia locuitorilor 1721

Cand te apuci sa cauti dupa "radacini", apoi nu te mai opresti. Şi iti iese in cale tot cate ceva... Zilele astea am primit tocmai din Australia cateva foi din carti vechi care fac referire la ai nostri. Conscriptia locuitorilor (sat Mandra in 1721) - cercetata si publicata de Stefan Metes in 1935. Dar si pagina din Almanahul SOCEC (un fel de Yellow Pages) din 1924, pe care se regasesc, de asemenea, cateva date despre la Mandra!
.
1721. 17 boieri, o vaduva de boier,16 iobagi, 6 zilieri. 4 caldari iobagesti de rachiu si una de bere.Hotarele Mandrei aveau nevoie de gunoi de grajd si sa fie arate de trei ori pe an, cu cate 4 boi! Fagarasul, pentru negot era la 2 ceasuri (drum pe care nu l mai face nimeni pe jos, sau cu un car cu boi - il facem cu masina in maxim 7-10 minute)

1924 primar: Răibuleţiu Gheorghe, notar: Steanu Nicolae, învăţător: Comşa Ilarie, învăţătoare: Comşa Olimpia, preot paroh: Cocan Ilarie, băcani: Cocan George, Dan Ioan, Regneală Ioan, societatea cooperativă de consum: Taflan Simion, croitori: Garcea George, moaşe: Cocan Maria, mecanic: Sep Albert, Soc. cop. de consum, preşedinte Taflan George. 1166 de locuitori

 
Multumesc Radu Bucur, care mi a scris de asemenea: " Am aflat cu bucurie ca suveica bunicii tale, mama Ruta, suveica ce colinda lumea, se gaseste chiar la 300 m de mine, in cartierul vecin, New Market. Eu stau in Herston. Amandoua in Brisbane, Australia " Sper ca se vor intalni curand... si iata cat de frumos se aplica, inca o data, vorba noastra cu " ce mica este lumea"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu