" Eu sunt de aici si trebuie sa demonstrez ce se poate face intr-o tara unde se zice ca nu se poate face nimic "

duminică

Colectia de Zestre din Mandra - la Galeria de Arta din Zagreb


 


  Colectiile  Mandra Chic - atelier sezatoare (Muzeul de Panze si Povesti ) au inaugurat, la final de an,  o expozitie inedita,  inspirata de calatoriile, oamenii, povestile, colectiile personale de arta populara, locurile, lucrusoarele si aromele intalnite in nenumaratele experiente harazite de un 2011 extrem de generos. Un fusion old/new despre o Romanie frumoasa, bogata, spirituala, profunda, adevarata, sincera, cu radacini in Tara Fagarasului. O Romanie care stie foarte bine ca modernismul nu s-a nascut pe loc gol - pentru a exista, el are nevoie de traditie. Si atunci, o celebreaza printr-un  mix de panze in rame vechi, pop-art, fotografii, ii vechi de  peste 120 de ani, outfituri de pictoriale contemporane, lazi de zestre pline de comori, o suveica ce colinda prin lume, muzica, arome si povesti de acasa...





Inaugurarea expozitiei a avut loc la Zagreb, pe 30 noiembrie 2011, la evenimentul  organizat de Ambasada Romaniei din Croatia, sub patronajul ES d-ul Cosmin Dinescu, ambasador al Romaniei in Republica Croatia si d-na consul Carmen Iliescu, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.  La receptie au fost invitati diplomati din intreaga lume, carora le-a fost prezentata o bucatica binecuvantata de Romanie, incremenita pentru vesnicie in spatiul mirific dintre Muntii Fagarasului si raul Olt si in acest expo-mix special. Clarinetistul croat Bruno Philip a imbracat intreg evenimentul in ritmuri romanesti, autentice! 




















Gliptoteca HAZU. Zagreb. Croatia.
“Romania, povesti de acasa & clarinetistul Bruno Phillip”  -  o poveste spusa mai departe cu sprijinul  consulului onorific, d-ul Dragutin Kamenski.
Curator: Alina Zara – Muzeul de Panze si Povesti
contact@tarafagarasului.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu